RSS

Mabrur Hendaknya….

27 May

Uncle Chai mengambil cuti 2 hari, hari ini dan esok untuk menghantar bonda ke KLIA malam ini dan ibu mertua Uncle Chai ke Lapangan Terbang Senai Johor esok pagi. Kedua2nya akan berlepas untuk tujuan yang sama iaitu menunaikan ibadah umrah.

Bonda Uncle Chai yang mengikuti pakej Tiram Travel akan ditemani oleh kakak Uncle Chai dan juga abang Uncle Chai yang bertindak sebagai mahram mereka.

Tetapi abang Uncle Chai tidak berlepas malam ini. Beliau akan berlepas pada tengah hari 1 Jun nanti. Bonda dan kakak Uncle Chai akan melakukan ziarah ke Istanbul dahulu so abang Uncle Chai tak berminat nak join ziarah tu. Dia akan straight ke Mekah dan jumpa mereka di sana.

20140604-093018-34218669.jpg

Selfie dengan puteri Uncle Chai sementara menunggu maghrib

Program malam ini ialah berkumpul di rumah bonda Uncle Chai di TTDI Jaya Shah Alam dahulu sebelum kami konvoi ke KLIA. Keluarga Uncle Chai adalah yang pertama tiba di rumah bonda. Sebelum maghrib kami dah sampai so sempatlah kami spend time berbual dan dinner dahulu dgn bonda.

selfie dgn puteri Uncle Chai sementara menunggu maghrib

Jam 9 malam kami semua berlepas ke KLIA. 3 kereta semuanya. 45 minit kemudian kami tiba di KLIA. Flight bonda Uncle Chai pada jam 3 pagi so kami terpaksalah duduk menanguk kat airport tu. Peliknya sekarang KLIA ni dah tak ada kerusi untuk duduk. Berjam-jam jugalah kami berdiri. Untuk menghilangkan bosan dan penat kami semua sibuk bergambar…

20140604-110653-40013150.jpg

Haha….macam kami pulak yang nak pergi….

20140604-110826-40106707.jpg

Bersama isteri tercinta…

20140604-110825-40105517.jpg

Dengan Cucu Izreen pipi tembam

20140604-110826-40106168.jpg

My family….

20140604-110827-40107064.jpg

Enter frame….

20140604-110826-40106452.jpg

FaiRuz Family selfie….

20140604-110825-40105878.jpg

Wife, daughter and sister

Jam 11 lebih semua adik beradik serta anak2 saudara Uncle Chai balik. Maklumlah semuanya bekerja esok. So tinggallah family Uncle Chai menemani bonda dan kakak. Kami duduk lagi 2 jam lamanya sebelum mereka check in jam 1 pagi. Kali ni betul2 duduk dah tak tahan berdiri. Kami duduk atas lantai je ramai2. Dah tak peduli, dah tak ada rasa malu2 org tengok ke apa. Dah penat berdiri. Entah kenapa KLIA tak ada kerusi sekarang.

20140604-112240-40960734.jpg

Duduk bersila atas lantai je. Penat sudah berdiri…

Kami akan meneruskan perjalanan ke Batu Pahat pula untuk menghantar ibu mertua Uncle Chai ke Senai airport pagi nanti. Sebelum berpisah kami sempat ambil gambar terakhir.

20140604-111446-40486113.jpg

Bon Voyage….

Semoga bonda, kakak dan abang Uncle Chai diberikan kesihatan yang baik untuk menjalani ibadah di sana dan memperolehi umrah yang mabrur.

Ikuti post seterusnya kisah kami ‘menghantar’ ibu mertua Uncle Chai ‘menunaikan’ umrah pula….

Wassalam….

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on May 27, 2014 in Family

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: