RSS

Monthly Archives: February 2013

New Car for Mom

Sejak my mom pindah duduk at my sister’s house in Subang Bestari from her house in TTDI Jaya in Shah Alam, she’s been complaining yang rumah tu jauh utk dia ulang alik ke boutique dia di Anggerik Mall Shah Alam. Ditambah pulak bawa kereta manual meredah jem etc.

So kami adik beradik decided untuk get her an automatic transmission small car. Mula2 kami ingat nak belikan dia Perodua Myvi. Small, compact dan smart juga. Resale value pun tinggi. But knowing my mom, she’ll put everything in the car. So better belikan dia kereta yang ada boot. So kami belikan dia Proton FLV.

20130828-084913.jpg
A week ago we made the full payment for the car and yesterday my wife and I took the car from the showroom in Shah Alam. Heran juga even beli cash it took one week to get the car. Ingatkan beli cash boleh dapat cepat. Rupanya sama macam beli under hire purchase.

20130828-085448.jpg
Beberapa hari lepas dia pergi JPJ Kg Jawa utk beli number. Dia pilih number 6444. Don’t know why dia pilih number ni. Banyak Lagi number yg cantik dgn harga yg sama tapi dia pilih number ni. Agaknya dia pun minat number 4 like me 🙂

At least kami dah buat our mom happy. That is most important. Dia dapat kereta baru automatic transmission yg dia nak. Kereta lama yg my arwah Dad tinggalkan, letak at my brother’s house. Boleh juga dia guna sesekali.

Ini sajalah kami anak2 termampu utk belikan ibu kami. Nak beli kereta mahal2 tak mampu. Lagi pun utk 70+ years old lady okay la. Bukan dia nak bawak laju dah jauh pun. Just utk dia bergerak ke boutique dia jer. Pengorbanan anak2….

20130828-090335.jpg

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on February 1, 2013 in Uncategorized

 

Tags: , , ,