RSS

Monthly Archives: January 2013

Experience Sharing – Apple Online Store Purchase

Pada hari pertama 2013 aku pergi ke Mac City di One Utama utk membeli iPhone 5 sebagai hadiah tahun baru untuk diri sendiri. Malangnya mereka ‘out of stock’. Waiting list adalah selama SATU bulan! Itu pun kena bayar 50% drp harga penuh.

Sebelum tidur, aku try surf website http://www.apple.com/my utk tgk stock availabilty. Stock is available online! So I decided to order it online. I placed my order jam 1:30am 2/1/2013. According to the order confirmation, I’ll receive my purchase pada 7/1/2013 that is in 5 days time. Fair enough…

20130116-214318.jpg

Pada malamnya aku dapat email drp Apple mengatakan yang ada slight delay with my shipment, so aku mungkin akan dapat order aku SATU HARI lambat drp yg dijangkakan. Maknanya paling lewat aku akan dapat pada 8/1/2013. Ok, aku tak kisah. Lewat SATU hari je. No big deal…

20130116-215128.jpg

So with the DHL tracking number yang diberi, I kept track of my order. I was happy bila aku found out yg my order sudah diambil drp Apple Singapore keesokan harinya 3/1/2013 jam 15:42 dan sampai di Malaysia jam 5:24 pagi yang sama 4/1/2013. I’m really excited. This is fast! 4hb dah masuk Malaysia. Aku dijanjikan akan dapat order aku pada 7 atau 8 hb. Aku tertanya2 juga kalau 4hb dah sampai Malaysia, kenapa lama sangat nak deliver…?

20130116-220335.jpg

There seems to be some problem with the clearance dekat Sultan Abdul Aziz Airport, so ada delay yang lama. My order hanya sampai di DHL Sort Facility jam 1:02 pagi keesokan harinya 5/1/2013. Wow lamanya stuck kat airport. Apa masalah agaknya. Maybe custom clearance yang lambat kot….

Bila aku bangun hari tu the first thing I did was to track my shipment. I’m all excited bila aku tgk my order dah clear dan berada bersama DHL. I said to myself, it wont take long for them to deliver to me since benda tu dah berada bersama mereka. Waktu tengahari aku track my order lagi dan aku amat happy bila tgk order aku dah diserahkan utk dihantar kepada aku. Yes…!

Petang tu sedang aku bersiap untuk mandi, loceng rumahku berbunyi. Bila ake jengah ke bawah, nampak van DHL di depan pagar. YES…barang aku dah sampai. Setakat ni of course I’m very happy with Apple Online Store. They get my order delivered in just 3 days time. 2-3 days earlier than promised. I’m SATISFIED

20130116-221614.jpg
20130116-222634.jpg

So malam tu aku bawa pergi untuk pasang screen protector dan potong sim card drp ‘micro’ menjadi ‘nano’. Selagi tak potong sim card jadi ‘nano’ aku tak boleh nak activate my new iPhone. Aku terpaksa tunggu untuk potong sim card tu sebab org yang pandai potong sim card tu belum sampai kedai lagi. Sementara aku tunggu, aku ON la iPhone aku. To my surprise bila aku ON, aku tgk ada DEFECT pada display screen…!!!!

20130116-223239.jpg

Tgk…nampak tak ada ‘black spot’ disebelah kiri screen tu. Spot yang macam kena tekan sampai LCD tu jadi macam tu. Frust giler aku…!!! Skg aku berbelah bagi nak activate atau tak handphone aku. Takut kalau aku activate nanti, susah nak tukar pulak. Tapi aku fikir aku dah tunggu lama aku activate je la. Memang sakit mata tgk screen tu tapi apa nak buat….

Balik rumah aku surf website Apple utk tgk dia punya return policy and warranty. Tgk camna nak return balik the product. I tried calling their customer service tapi customer service dia org bekerja Mon-Fri office hour shj. Since today is Saturday so I guess I’ll just activate and use the phone la. Mana bole tahan nak tunggu tgk handphone tu je tak pakai….

Monday, first thing I do in the morning is to call Apple CS. Even number CS dia number Malaysia tapi calls are diverted to their CS in Singapore. My 1st call, CS officer tu suruh aku bercakap dgn Technical Dept dia org. Tapi line Tech Dept dia org busy, he gave me a number to call the Tech Dept directly. When I tried calling that number directly, I was put on hold tersangat lama. Tak tau entah kat negara mana pulak Tech Dept dia org located.

So i decided to call their CS again. Aku bernasib baik kerena CS officer yg attend my call ni very friendly and helpful. Serene nama dia. Dia just tanya apa problem dengan handphone aku tu. Dah explain, dia dgn mudah ckp yang dia akan arrange utk DHL datang ke rumah aku untuk ambil semula handphone yang defect tu on Wednesday. She promised to deliver my replacement handphone by Friday. Ambil on Wednesday and get the replacement by Friday…??? Really??? Aku rasa tak percaya…..

For the time being aku gunalah handphone tu. So far so good. I’m satisfied with the phone. Bila tiba hari yang dijanjikan utk DHL datang collect handphone aku, aku erase semua memory dlm handphone dan reset balik to factory setting. Dekat jam 6 petang hari Rabu, DHL datang ke rumah ku untuk collect handphone aku.

 
Leave a comment

Posted by on January 16, 2013 in Uncategorized