RSS

Monthly Archives: August 2011

My 1st visit to Bazar Ramadhan

20110804-024818.jpg

Hari ini kali pertama aku menjejakan kaki ke bazar Ramadhan di seksyen 6 Kota Damansara. Bukan jauh sangat lokasi bazar ni dengan rumah, jalan kaki pun boleh tapi aku memang tak minat pergi ke tempat yang crowded. Tahun2 sebelum ni pun aku kurang pergi ke bazar2 Ramadhan.

Entah kenapa hari ni aku rasa nak bawa my family. Mungkin kerana jarang pergi tu yang aku nak bawa my daughter pergi. Bila my daughter balik dari sekolah kami pun bergerak ke bazar. Purpose kami pergi ialah untuk my daughter to be happy. Happy bila tengok makanan yang banyak di sana. Rasanya setahun hanya sekali my daughter jejakan kaki ke bazar.

Orang tak lah berapa ramai tapi jualan juadah2 yang ada almost the same from one another. Ni kira rezeki masing2 la ni. Seperti orang lain juga, kami lihat semuanya enak2 belaka. Beli gerai sana beli gerai sini sedar tak sedar berpuluh ringgit kami belanjakan! Dan seperti orang lain juga, apa yang kami beli tak habis pun dimakan walau aku dipaksa oleh my beloved wife untuk makan habiskan apa yang aku pilih….huhu.

Anyway my main point is, its hard to resist the foods there. Perut kosong semuanya nampak sedap, semua nak makan, semua nak beli end up tak abis makan pun… Maka berlakulah pembaziran. Masa beli pun tak lah terasa mahal pun coz beli sana RM5 sini RM5 lama2 end up we spend berpuluh2 ringgit. Tapi atleast tujuan nak bawa my daughter jalan2 kat bazar tercapai….

Selamat berpuasa elakan pembaziran.

 
Leave a comment

Posted by on August 4, 2011 in Uncategorized